De 7 beste Vlaamse kinderfilms

Van betoverend belachelijk tot geweldig grappig

De Vlaamse filmindustrie heeft vast en zeker al enkele pareltjes afgeleverd. Maar welke films vallen bij kinderen nu het meest in de smaak? Welke films werden het meeste bezocht? Dit zijn de zeven producties van Vlaamse makelij waarvoor Belgische en Nederlandse kinderen massaal naar de bioscoop trekken.

1. Safety First

Deze komedie van Tim Van Aelst lokte heel wat nieuwsgierige bezoekers naar de bioscoop. De film is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie en neemt je mee naar Schorre, naar het grootste festival van België. Het Safety Firstteam wordt ingeschakeld voor de beveiliging van Tomorrowland. In 2015 kwam de film in de cinema en lokte 503.600 bezoekers.

2. K3 en het ijsprinsesje

K3 wordt uitgenodigd in Sprookjesland waar ze prinses Fleurs hart moeten ontdooien. Deze studio 100-film uit 2006 werd geregisseerd door Indra Siera. Dit betoverend avontuur speelde zowel in de Belgische als de Nederlands cinema’s. Je ziet naast Karen Damen en Kristel Verbeke, ook Kathleen Aerts nog meespelen als jong, blond K3-tje. Het vrolijke trio lokte 505.915 bezoekers naar de cinema.

3. Anubis en de wraak van Arghus

Een bewijs dat vervolgfilms werken. België en Nederland werkten samen om deze tweede Anubisfilm tot stand te brengen. Het is de tweede film gebaseerd op de populaire tv-serie Het Huis Anubis. Dennis Bots, een Zambiaanse filmregisseur regisseerde de film, deze werd in 20 dagen in België opgenomen. Hij dateert uit 2009. Peter Van Den Begin vertolkt de rol van Arghus. Wanneer Appie jarig is, organiseert de bende een griezelfeestje in een spookhuis, maar wat als blijkt dat het daar nu echt spookt? 524.960 bezoekers waren alvast benieuwd.

4. K3 Bengeltjes

Studio 100 bereikte met deze vierde K3-film een ongezien succes, hij lokte 567.000 mensen naar de zalen. Bart Van Leemputten verzorgde de regie van deze film uit 2012. Hij werd vertoond in België en Nederland en het is de eerste film waarin Josje Huisman te zien is. Wanneer de nichtjes van de K3’tjes een weekend in het appartement verblijven, zetten ze de boel op stelten. Door een vergissing van de engel Tuur moeten de drie meisjes nu 24 uur braaf zijn, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn… In deze komedie schitteren onder andere ook Jill Peeters als weervrouw, Jacques Vermeiren en Chris Van den Durpel.

5. FC De Kampioenen 2: Jubilee Général

Deze kaskraker zorgde voor het beste openingsweekend ooit in de Belgische filmgeschiedenis. Regisseur Jan Verheyen creëerde een groots scenario, waarbij de film deels werd opgenomen in Thailand. Het leek even of de nieuwe FC De Kampioenenfilm er niet ging komen, want de laptop waarop Jubilee Général bewaard werd, was plots gestolen. Gelukkig vond de politie hem tijdig terug. De Kampioenen bestaan 25 jaar en geven een groots feest, DDT is net vrij uit de gevangenis en wil wraak nemen. Ook oud-trainer Oscar komt uit Indië op bezoek. Bovendien zorgt Jan Leyers voor een comeback van de’championnettes’, hun laatste nummer is meer dan 15 jaar oud. 678.065 nieuwsgierige Belgen gingen hem al bekijken.

6. Anubis en het pad der zeven zonden

Studio 100 & Nickelodeon werkten samen om de populaire tv-serie uit te breiden naar groot scherm. In 2008 leek die opdracht zijn vruchten af te werpen, er kwamen 750.000 bezoekers opdagen, in Nederland en België. Frank Focketyn vervult er de rol van busschauffeur en Vincent Banic personaliseert Mick, een deel van de beroemde bende. Wanneer de bewoners van het huis Anubis op schoolreis gaan, komen ze onverwachts in een spookdorp terecht en gebeuren er allerlei onverklaarbare dingen. Hoe zit het met de legende van graaf Rohan en wat is het pad der 7 zonden?

7. Kampioen zijn blijft plezant

De grootste hit in het Vlaamse filmlandschap is ongetwijfeld FC De Kampioenen. Een familiefilm die je vanuit je zetel op zondagavond (acht uur, op één) meesleurt naar het grote scherm. Want wie in Vlaanderen kent deze gekke bende nu niet? Eric Wirix, Vlaamse regisseur, nam een riscio, maar werd in 2013 rijkelijk beloond. Boma heeft een wijngaard gekocht en wil stoppen met de ploeg, maar dat durft hij de Kampioenen niet vertellen. Daarom organiseert hij een vriendenmatch in de Provence, waar hij het slechte nieuws kan brengen. In maart 2014 ontving Kampioen zijn blijft plezant de prijs voor ‘beste bioscoopfilm’ op Het Gala van de Gouden K’s, georganiseerd door ketnet. De film bereikte een publiek van maar liefst 765.000 kijkers in België.


Uitgelichte afbeelding: www.personalcreations.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s